Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа с пиле и маруля с топчета от галета

Супа с пиле и маруля с топчета от галета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа с пиле и маруля с топчета от галета1 / 2
02/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • маруля - 1 бр
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • готварска сметана - 100 мл течна
  • сол
  • масло - 100 г
  • галета - 100 г
  • жълтъци - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото за топчетата, като с миксер разбиваме краве масло с 2 супени лъжици галета. Прибавяме жълтъците от две яйца и останалата галета.

Прибавяме сол, черен пипер, индийско орехче на вкус и разбъркваме тестото. Оставяме в хладилник за 2 часа.

Приготвяме супата като измиваме хубаво пилешкото бутче, заливаме с литър вода и оставяме да се вари приблизително 20 минути или колкото е необходимо докато се свари (обираме образувалата се пяна по време на варене). Свареното бутче изваждаме от бульона и обезкостяваме. Нарязваме на ситно.

Към врящия бульон прибавяме нарязаните на ситно копър, магданоз и маруля и наливаме сметаната.. Варим няколко минути и пасираме супата. Може да разредим още супата с малко топла вода.

Към пасираната супа прибавяме късчетата месо. От охладеното тесто оформяме топченца и пускаме във вряща посолена вода. Варим приблизително 5-10 минути. Изваждаме и прибавяме към всяка порция супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: