Боб със свинско

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Боб със свинско9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Щом в най-изисканите ресторанти не предлагат боб със свинско, няма да ги посещаваме, ама хич!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • боб - 500 г по - едър, може и червен
  • чушки - 1 червена суха
  • лук - 1 глава или 1 стрък праз
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л. щипка
  • люти чушки - 1 брой, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден го сложете в нова вода да се вари.

Щом поомекне, добавете малко олио, нарязания на ситно лук.

Свинското предварително нарежете на хапки и запържете леко.

Добавете го след лука в боба заедно с натрошената суха чушка, черния и червения пипер, сол на вкус, джоджена и чубрицата.

Доварете боба и по желание пуснете в него 1 люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
42
33
20
10
Дай твоята оценка: