Сарми от кисело зеле с бял сос

29/12/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф124366328807
"Класическите сарми от кисело зеле, но с разкошен бял сос - за да имаме още една причина да отопим чинията "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 251
  • Преглеждания за месеца9157
  • Преглеждания за седмицата182
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с 1 к.ч. вода и 3 с.л. олио. Слагаме да се запържи. Когато водата изври и каймата стане на гранулки , прибавяме измит ориз ( 1 ч.ч. ), чубрица, черен пипер и кимион на вкус. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. Внимателно правим зелката на листа.

Завиваме сарми, като в зелев лист слагаме плънка от кайма и ориз. Подреждаме готовите сарми в голям съд от огнеупорно стъкло с капак. Заливаме сармите с вода, така че да се покриват, слагаме дафинов лист и слагаме във фурната с капак на съда за печене. Включваме фурната на 200 г и печем до готовност, оризът в сармите да се свари и в съда да остане малко течност.

Приготвяме соса, като в олиото и маслото слагаме настърган лук, черен пипер на вкус . Разбъркваме няколко пъти, внимаваме лука да не се зачервява. Ръсваме брашното. Запържваме до златисто, дръпваме съда от котлона . Към запърженото брашно наливаме с непрекъснато разбъркване сок от кисело зеле смесено с вода и кисело мляко.

Слагаме отново на котлона и варим соса, като разбъркваме до предпочитаната гъстота. Опитваме за сол и при необходимост посоляваме. Готовите сарми поднасяме, полети със соса и по вкус може да украсим с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Чудесни!Аз ръснах червен пипер във водата с която ги залях!
3
0
Илияна Димова
Благодаря ! С червен пипер , сигурно са още по-апетитни !
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв