Пиле с кафяв ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пиле с кафяв ориз2 / 2
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Никога не е късно да започнете да се храните здравословно и вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч. кафяв
  • черен пипер
  • риган
  • целина
  • сол
  • масло - 30 г краве
  • лук - 1 бр.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и обезкостяваме. Нарязваме на хапки. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус. Слагаме в намазана със зехтин тавичка. Наливаме много малко вода и поливаме струйка зехтин.

Слагаме в нагрята фурна да се запече, като по време на печене разбъркваме няколко пъти. Когато се запекат леко, прибавяме кафявия ориз . Предварително сме накиснали ориза да поседи в студена вода за 30 минути, изливаме водата и хубаво измиваме преди готвене.

Ориза и пилешките хапки подправяме с листа целина и риган на вкус. Прибавяме и лука - настърган. Разбъркваме добре и посоляваме. Слагаме парченца краве масло, наливаме 3 и 1/2 ч.ч. вода и слагаме ястието да се пече в силна фурна докато ориза омекне. При необходимост доливаме топла вода. Зависи колко възварен харесваме ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: