Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Свинско месо с праз, картофи и майонеза на фурна

Свинско месо с праз, картофи и майонеза на фурна

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Свинско месо с праз, картофи и майонеза на фурна2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"В майонезата ли е скрита тайната на сочното свинско месо? Ами опитайте и ще разберете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г от бут
  • праз - 2 глави
  • картофи - 500 г
  • майонеза - 1 и 1/2 кутийка
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското месо на ситни кубчета. Овкусете с черен пипер, кимион и сол на вкус. Праза нарежете на ситно и овкусете с малко сол и черен пипер.

Картофите обелете, измийте и нарежете на кръгчета, овкусете и тях със малко сол.

В леко намазнена тава наредете първо месото, върху него сложете праза, след това картофите, пак праз и завършете с картофи.

Отгоре обилно намажете с майонеза. Сложете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса и печете до готовност /около 60 мин./

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: