Начин на приготвяне
Почистваме карфиола, правим го на розички и сваряваме в подсолена вода до омекване. Измиваме доматите, правим леки разрези по повърхността и попарваме. Горещите домати слагаме в съд със студена вода и като се охладят ги обелваме.
В малко масло правим светла запръжка на брашното. Запърженото брашно разреждаме с прясното мляко и бъркаме докато се образува гъст сос. Прибавяме жълтъците и настърганото сирене. Разбъркваме и сваляме от котлона.
Подходящ съд за печене намазваме с масло и поръсваме с галета. Подреждаме розичките карфиол. Поставяме между тях, обелените и нарязани домати. Посоляваме и поръсваме с нарязан магданоз.
Поливаме ястието със соса от сирене. Поръсваме отгоре с малко масло и още малко галета и печем в нагрята на 180-200 градуса фурна за 20-30 минути.