Свинско бонфиле с ябълки в сметанов сос

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
07/11/2016
"Ябълките са новите най-добри приятели на свинското месо - опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите леко се начукват и се поръсват със сол и черен пипер. Запържете ги в малко загрята мазнина за не повече от 2 минут от всяка страна. Извадете и ги оставете в купа с капак.

В същия тиган добавете маслото и задушете нарязаните ябълки и лук. След като омекнат, се налива бульонът и се оставя да покъкри, докато течността изври малко.

Добавят се подправките, горчицата и накрая се налива сметаната. Връщат се пържолите, заедно с отделения сок. Оставя се няколко минути да поври и се сваля от котлона.

Сервирайте със бял ориз.

Адаптирано от Good Food

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
20.05.2017 16:06
Доби, благодаря за споделеното! Разкошно!!! При мен месото беше истинско бонфиле, и нямаше нужда от начукване, а само с широката страна на ножа да го потупам малко и с пръсти да го оформя още малко и готово.Метнах го, както си посочила , и.... резултат фантастичен. Нямах време изобщо да правя аранжировка, направо седнах и обядвах. Благодаря!!
0
0