Солен кейк с пълнеж

08/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"Победител в конкурса Какво друго да приготвим във форма за кекс е това ароматно солено руло с плънка "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 588
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, моркова и гъбите. Запържете ги последователно в малко мазнина. Прибавете нарязания на ситно магданоз, сол и черен пипер. Оставете плънката да изстине.

В купа разбийте яйцата. Към тях прибавете млякото, олиото и щипка сол. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към сместа. Разбъркайте добре. Към плънката прибавете 2 с.л от сместа.

В продълговата тавичка застелете хартия за печене. Изсипете кексовата смес. В средата по дължина изсипете плънката, като притискате надолу.

Сложете кекса да се пече на 180 градуса за 25-30 минути. Извадете и оставете да изстине. Нарежете на парчета и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар