Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязваме пилешките дробчета. Гъбите белим, измиваме и нарязваме на филийки.
Слагаме в подходящ съд, наливаме вода, прибавяме сол и няколко капки оцет и сваряваме за 10 минути. Готовите гъби изваждаме от водата и нарязваме на малки парченца.
Лука белим и нарязваме на едри парчета. В тенджерка наливаме олио (8 с.л.) и прибавяме краве масло (1 ч.л.) . Слагаме пилешките дробчета и похлупваме съда с капак. Задушаваме за минута-две.
После махаме капака и ръсваме къри на вкус, черен пипер на вкус, соев сос (1 с.л.) и унисос (1 ч.л.). Прибавяме лука и отново слагаме капака, докато си промени цвета и тогава прибавяме сварените гъби.
Пържим няколко минути и като останат на мазнина, подправяме с пушен червен пипер (1 к.л.). Сервираме мезето с пресен магданоз.