Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Лучени хлебчета

Лучени хлебчета

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Лучени хлебчета
Снимка: Gergana Tsvetanova
4 / 5
11/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ароматни, пухкави и вкусни - с тези три думи най-точно можем да опишем лучените хлебчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче прясна
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вода - 400 мл хладка
  • лук - 3 големи глави кромид (или 6 по малки)
  • зелен лук - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци, сипете малко олио в тикан и добавете лука. Задушавайте на умерен огън с често разбъркване, докато лукът се карамелизира.

Когато лукът е карамелизиран, отстранете от котлона и оставете да изстине. Зеленият лук нарежете на ситно.

Замесете тесто от маята, водата, захарта, солта, олиото, карамелизирания лук и зеления лук. Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.

Премесете тестото, разделете на 8 равни части и оформете хлебчета. Подредете в намаслена тава. Оставете отново да втасат за 10 минути, намажете с олио, направете няколко разреза с остър нож отгоре.

Печете хлебчетата на 180 градуса за 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: