Начин на приготвяне
Маята се разбива в прясното мляко, сипва се в брашното. Добавят се яйцата, разбиват се с вилица и прибавяме разтопеното масло. Замесва се меко тесто, оставяме да втаса 40 минути на топло.
Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло. Отгоре се поръсва с нарязана ситно шунка и настърган кашкавал. Навива се на хлабаво руло, за да има въздух и да удвои обема си.
Намазва се кексова форма с мазнина и се поръсва с брашно, но може и в тавичка в средата с чаша. Поставя се тестото във формата, като
краищата се свързват.
С нож или ножица се правят разрези до дъното на тавата .Разбива се жълтък и намазваме тутманика със сусам и маково семе. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.
Коментари