Начин на приготвяне
Каймата се омесва с яйцето, намачкани с вилица сварени картофи и подправки.
В намаслена малка тавичка с диаметър 23-24 см се оформя като блат.
Отгоре се нареждат разрязани и разтворени като книга печени чушки, върху тях резенчета кисели краставички, следва настърган кашкавал и парчета бекон.
В купа се разбиват две яйца, добавя се сметана, черен пипер, настърган кашкавал и ситно нарязан магданоз. Разбърква се добре сместа и с лъжица се разпределя да покрие тортата.
Печем в загрята фурна 190-200 градуса за 15 минути, покрива се отгоре с фолио и печем още 15 минути. Сваля се фолиото и да добие златист загар включваме вентилатора за още 5-10 минути, докато стегне и зачерви заливката.
Изважда се в чиния, леко охладена се гарнира с роза от червени чушки, кисели краставички и листа пресен магданоз.
Нарязва се като торта и сервираме с резени пресни домати.
Вкусно и празнично !