Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински хапки с гарнитура от тиква

Свински хапки с гарнитура от тиква

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Свински хапки с гарнитура от тиква1 / 2
14/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • тиква - 500 г
  • сол - на вкус
  • бира - 1 ч.ч. тъмна
  • риган - на вкус
  • мед - 2 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1 /2 .ч.ч.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Слагаме в купа и посоляваме леко. Поливаме месото с бирата и слагаме в хладилника за 2 часа.

Тиквате белим и нарязваме на кубчета Слагаме в тавичка и поливаме с мед (2 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.). Печем в нагрята фурна, докато омекне и се запече.

Маринованото месо слагаме в огнеупорен съд с капак. Наливаме маринатата и поръсваме с риган. Прибавяме олио (2-3 с.л.) и 1/2 ч.ч. вода.

Похлупваме съда и печем, докато месото се зачерви и остане с малко сос .

Поднасяме хапките свинско месо с гарнитура от тиквените кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: