Коледни сладки с джинджифил

16/11/2016
"Подгответе се за празниците със тези вкусни джинджифилови сладки "
Приготвяне40 мин.
Готвене12 мин.
Общо52 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 946
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 80 г
  • захар - 180 мл
  • орехи - 100 г смлени
  • мед - 80 г
  • брашно - 500 г /или по - малко 2 и 1/2 ч.ч./
  • джинджифил - 1 ч.л. равна
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с тел яйцата със захарта, добавя се мед, смлените орехи, джинджифилът и содата. Замесва се меко тесто с брашното, да не лепне. Оставете го в хладилника за половин час, завито в стреч фолио.

После се разточва на лист с дебелина 0.5 мм.

С формички се изрязват различни сладки и нареждаме в намаслена тава.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути, докато краищата леко покафенеят. Не бива да ги препичате, защото стават сухи.

Поръсваме обилно с пудра захар и нареждаме в поднос!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Извинявам се Мартина ,забравила съм да добавя маслото ,то е 80 грама разтопено и с него се замесва тестото Затова сладките са станали сухи ,няма мазнина Ще помоля админа да добави маслото и така ще се получи Не трябва да се препичат ,стават твърди !
0
0
Martina
Martina
14.08.2017 17:24
Направих ги без орехите, нз дали всичкото брашно трябва да ползвам, но с две яйца и половин кило брашно и без вода някак си е невъзможно!? Станаха адски сухи и пресядат ужасно, трябва да се ядат само с чай. Според мен нещо й липсва на рецептата.
0
0