Фокача с карамелизиран лук и боб

17/11/2016
"Спечелихте ни още на фокача, но като разбрахме, че е с карамелизиран лук и боб - направо нямаме търпение да я опитаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 450 г
  • мая - 1/2 пакетче на Д - р Йоткер
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 250 мл
  • за плънката
  • лук - 2 глави средно големи
  • праз - 1 стрък
  • морска сол
  • червен боб - 5 с.л. от консерва
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Поставете тестото в намазнена купа и покрийте с найлоново фолио. Оставете го на топло, докато удвои обема си.

Премесете тестото отново и го разточете на кора. Сложете го в тава с намазнено дъно. Оставете го отново да втаса.

Обелете лука и праза и ги нарежете на малки парчета. Загрейте олиото и задушете зеленчуците, докато получат златист загар.

Охладете и разпределете плънката върху тестото. Добавете и отцедения червен боб.

Поръсете със сух магданоз и морска сол и запечете в загрята фурна до златисто.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар