Начин на приготвяне
Натрошава се маята в топло прясно мляко със захарта, разбърква се с вилица и оставяме да шупне.
Пресява се брашното в тава, сипваме шупналата мая, добавят се яйцата, олиото, киселото мляко и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса за 40 минути на топло, разделя се на две части.
Всяка се разточва на правоъгълник, намазва се с масло и се поръсва с натрошено сирене. Навива се на руло и се реже на триъгълни парчета, нареждат се в намаслена тава.
Така се прави и с оставалото тесто, редим, докато се напълни тавата.Оставя се да втаса още 20 минути, намазваме с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.
Ако ви остане тесто, разточете кора, изрежете формички сърца, намажете с малко жълтък и печете в умерена фурна.