Сиропиран гръцки сладкиш

19/11/2016
"Този гръцки сладкиш е наслада на небцето и радост за душата!"
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 477
  • Преглеждания за месеца511
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сиропирани Сладкиши

Начин на приготвяне

Приготвя се сиропът, като вода и захар в подходящ съд се сваряват за 5 минути, накрая се сипва лимоновият сок и оставяме да се охлади.

Загрява се прясното мляко и сипваме гриса, като се бърка непрекъснато.

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията, кремът се сваля от огъня и постепенно сипваме яйчената смес, като се разбърква добре. Накрая се добавя маслото, разбърква се, докато се разтопи.

Намазва се дъното на тавичка с масло, отгоре се застилат половината кори, като всяка се намазва с разтопено масло.

Отгоре се разпределя кремът на равен слой и нареждаме останалите кори, които също се намазват с масло. Нарязва се на квадрати, намазва се с масло.

Печем в загрята фурна 200 градуса до златисто.

Изважда се и поливаме със изстиналия сироп, отгоре поръсваме зелен кокос и оставяме да попие.

Да ви е сладко!

Професионален уред за вадене на костилки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален уред за вадене на костилки
8.99 лв.
Виж ››

Никой не обича костилки, а всеки обича плодове и различните десерти, приготвени с тях. Решението на проблема идва с професионалния уред за вадене на костилки. Практичен и лесен за употреба уред за вадене на костилки, който ще се погрижи да отстрани тези малки неприятели.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Недялка Георгиева
Много добре се получи!!!
3
0
marcheva14
marcheva14
20.11.2016 00:52
Чудесно изглежда на снимката. Това трябва да е гръцката баница "Бугаца" - с крем между корите. За мен е много малко маслото на 400 г кори само 50 г....аз я приготвям със 150 г масло. Много я харесвам, но слагам и мастикс - начукан, придава ѝ прекрасен аромат.
1
4
ВИЛИ-Виолета Матева
Не Мария ,не е гръцка баница Бугаца , на външен вид може много да ви заприлича ,но не е ,това е Галактобуреко и се сиропира ,а баница Бугаца се поръсва с пудра захар но пак е с крем с грис ,яйца ,канела ,индийско орехче и мастикс това видях в рецептата на Мария Митева живее в Гърция и има кулинарен блог :)
2
0