Памук питка със сирене и магданоз

20/11/2016
"Невероятно - ето как памук питата може да стане дори по-неустоима "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 853
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото и разтворете маята. Пресейте брашното. Добавете млякото с маята, пудрата захар, солта, олиото и яйцата. Замесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още прясно мляко. Оставете го на топло да втаса, като го покриете с кърпа.

Смесете сиренето, яйцата, изварата и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте до еднородност.

Готовото тесто разделете на 6-7 топки. Потопете всяка топка в олио и разтеглете.

Сложете в средата от плънката, завийте на руло и вържете на възелче.

Подредете възелчетата в подходяща суха тава с намазнено дъно. Отгоре излейте олиото, което ви е останало, а между пролуките сложете от плънката.

Намажете с разбит жълтък, поръсете със ситно нарязан магданоз и оставете отново да втаса.

Изпечете в загрята умерена фурна до златисто.

Готовата питка поръсете със студена вода и завийте, докато омекне.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар