Начин на приготвяне
Фасула изчистваме, измиваме, заливаме с вода и оставяме в хладилник за през нощта. На другият ден, преди да започнем да готвим, изливаме водата и наливаме друга чиста вода.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути и изливаме водата. Наливаме отново чиста вода и вече оставяме да се вари.
По време на варенето прибавяме нарязан лук, почистени и нарязани зелени пиперки и белени и нарязани моркови.
Наливаме олио (1 к.ч.) и продължаваме готвене, докато се сварят продуктите.
Няколко минути преди да снемем от котлона, ръсваме червен пипер и сол на вкус.
Прибавяме нарязан бахур и доматено пюре (2 с.л.), джоджен. Варим още няколко минути.
Може да сгъстим фасула с брашно, разтворено в малко вода.