Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан в гювеч със зеленчуци

Джолан в гювеч със зеленчуци

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Джолан в гювеч със зеленчуци
Снимка: NEVI
4 / 5
21/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4-6
"Обещаваме ви, че ще се влюбите! Джолан, тиква, бяло вино и много мерак са основните съставки на това кулинарно чудо"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 - 1.5 кг с кокал
  • картофи - 400 г
  • тиква - 400 г цигулка
  • моркови - 200 г
  • лук - 200 г праз
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина за скара
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината за месото от олиото и подправките.

Надупчете месото с нож и го овкусете с марината. Оставете така месата за 30 мин да поеме от ароматите.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на едри кубчета. Сложете ги в гювеч и ги овкусете с малко сол и черен пипер. Разбъркайте добре и сложете месото отгоре заедно с маринатата.

Налейте виното и 300 мл вода.

Сложете гювеча в студена фурна. Загрейте до 200 градуса и печете до готовност на месото.

Сервирайте с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: