Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Джолан чорба със сок от кисело зеле

Джолан чорба със сок от кисело зеле

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Задължително поднесете гореща и да видим кой вирус ще посмее да ви доближи. Отличен избор и при махмурлук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г от джолан
  • лук - 100 г кромид
  • моркови - 100 г
  • картофи - 100 г
  • сок от кисело зеле - 300 мл
  • фиде - 50
  • олио - 2 - 3 с.л
  • универсална подправка - 2 ч.л. зеленчукова пикантина
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • За застройката
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте 2 литра вода в тенджера и сложете да заври.

Нарежете месото на дребни кубчета и сложете да се сварят, ако месото е било с кокал, може да сварите и него за повече вкус на бульона.

Когато месото поомекне, прибавете нарязаните на дребно зеленчуци.

Овкусете със сол, пикантината и олиото. Щом омекнат морковите и картофите, прибавете фидето и варете заедно със зелевия сок още 5-10 минути.

Свалете от котлона и застройте супата, като в купа разбиете киселото мляко яйцето и брашното и при непрекъснато бъркане добавяте от бульона.

Върнете течността в тенджерата и разбъркайте добре.

Овкусете свинската супа с чубрица, черен пипер кимион и нарязан магданоз.

Джолан чорбата със сок от кисело зеле е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: