Начин на приготвяне
Измиваме зеленият фасул и почистваме. Нарязваме на малки парченца. Морковите белим и настъргваме на едро ренде или нарязваме на тънки люспички. Лука почистваме и нарязваме ситно.
В олио (2 -3 с.л. ) и вода (1 к.ч.) задушаваме нарязаните фасул, моркови и лук. Като изври водата, ръсваме черен пипер, куркума на вкус и брашно (1 ч.л.). Наливаме топла вода (6 ч.ч.) , разбъркваме и оставяме супата да се вари.
След 10-15 минути прибавяме сол на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и фиде ( 2-3 с.л.). Варим още 15 минути или колкото е необходимо, докато се сварят продуктите (може и да долеем малко топла вода).
Готовата супа сгъстяваме с оризово брашно (1 с.л. или по-малко, зависи с какво гъстота предпочитаме супата), разтворено в малко вода, изливаме в супата и варим още кратко.
Сервираме супата с крутони, които приготвяме, като нарязваме на малки хапки филийките хляб заедно с корите и слагаме в тава. Напръскваме със зехтин и поръсваме с шарена сол, чубрица на вкус. Разбъркваме и печем на 200 градуса нагрята фурна, като периодично разбъркваме, докато станат златисти.