Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Супа от зелен фасул, моркови и крутони

Супа от зелен фасул, моркови и крутони

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа от зелен фасул, моркови и крутони6 / 6
22/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Богата, ароматна и много вкусна постна супичка, която ще поднесем с любимите си крутони и ще хапнем с удоволствие"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 150 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • куркума
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • брашно - 1 ч.л.
  • оризово брашно - 1 с.л. за сгъстяване на супата
  • за крутоните
  • хляб - 3 бр. филийки
  • зехтин
  • шарена сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленият фасул и почистваме. Нарязваме на малки парченца. Морковите белим и настъргваме на едро ренде или нарязваме на тънки люспички. Лука почистваме и нарязваме ситно.

В олио (2 -3 с.л. ) и вода (1 к.ч.) задушаваме нарязаните фасул, моркови и лук. Като изври водата, ръсваме черен пипер, куркума на вкус и брашно (1 ч.л.). Наливаме топла вода (6 ч.ч.) , разбъркваме и оставяме супата да се вари.

След 10-15 минути прибавяме сол на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и фиде ( 2-3 с.л.). Варим още 15 минути или колкото е необходимо, докато се сварят продуктите (може и да долеем малко топла вода).

Готовата супа сгъстяваме с оризово брашно (1 с.л. или по-малко, зависи с какво гъстота предпочитаме супата), разтворено в малко вода, изливаме в супата и варим още кратко.

Сервираме супата с крутони, които приготвяме, като нарязваме на малки хапки филийките хляб заедно с корите и слагаме в тава. Напръскваме със зехтин и поръсваме с шарена сол, чубрица на вкус. Разбъркваме и печем на 200 градуса нагрята фурна, като периодично разбъркваме, докато станат златисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: