Скумрия в доматен сос с боб и кисели краставички

22/11/2016
"Няма да наричаме тази рецепта Скумрия закуска, защото е много, много, много по-вкусна от нея. Опитайте и ще се уверите сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 640
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и главите и я осолете. Оставете за около 20 минути, за да си поеме от солта.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Сложете го в подходяща тава за печене и добавете зехтина. Сложете тавата в предварително загрята фурна. Гответе лука, докато омекне.

Добавете доматите, боба, бейби морковчетата и ситно нарязаните кисели краставички. Прибавете захарта, черния пипер и дафиновия лист. Сложете рибата.

Ако е необходимо, овкусете със сол. Запечете ястието, докато остане на мазнина и се сгъсти.

По средата на печенето може да обърнете внимателно скумрията, за да се запече и от другата страна.

Преди готовност сгъстете соса с брашното, като предварително сте го разтворили в малко вода.

Поднесете ястието с парче лимон.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
magdanozka
magdanozka
24.12.2016 13:30
Вкусотия
2
0
Албена Асенова
Аз вместо боб слагам грах,пак се получава вкусно ястие.
4
4
Войков
Войков
04.12.2016 16:01
и 50 грама оцет придава уникален вкус а изпечен не се усеща миризмата му
8
2