Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топлата вода, 2 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Разбърквате сместа и оставяте настрана, докато приготвите останалите продукти.
Използвате всички продукти без кашкавала, маслото и единия от жълтъците и замесвате тесто. Оставяте на топло за 40 минути да втаса, след което разделяте тестото на еднакви по големина топки и ги разточвате под формата на кръгли кори с диаметър около 30 см.
Редите кора, мажете с масло, отгоре кора и пак масло и така, докато свършат, като отгоре не мажете с нищо (между корите може да поръсите и с любими подправки и малко сирене). Започвате да режете от кръга различни по форма, но горе-долу еднакви по размер парчета, за да се изпекат равномерно.
Разхвърляйте ги във форма за торта или дълбока тава, покрита с хартия за печене. Не е важно да редите парчетата едно до друго или да търсите определена форма, когато втасат отново, а също и при печенето, празнините се запълват.
Оставяте за още 40 минути, докато питката втаса отново, след което мажете отгоре или с останалия жълтък или с мляко и олио и печете на 250 градуса на долно ниво във фурната за около 25 минути или когато забележите, че цветът на кората е почти готов.
Изваждате я и поръсвате с настърган кашкавал в цепнатините между парчетата. Връщате във фурна за още 5 минути до разтапянето на кашкавала.