Начин на приготвяне
Разтворете содата в киселото мляко. В дълбок съд разбийте трите яйца и добавете към тях прясно мляко, шупналото кисело мляко, олиото, разтопеното масло и захарта.
Два пъти пресейте брашното със солта. Смесете го с маята и разбъркайте внимателно. Постепенно добавете останалите продукти и омесете меко и еластично тесто.
Прехвърлете тестото в дълбока намазнена тенджера с капак и го оставете да втаса на топло място.
Готовото тесто разточете на лист с дължина 70 см и ширина 30 см. Разтопете маслото, натрошете сиренето.
Намажете тестото с масло и поръсете с натрошено сирене.
Навийте на руло, а после на спирала.
Внимателно поставете питката в предварително намазнена и поръсена с брашно дълбока тенджера с капак (може да навиете спирала в самия съд за печене). Оставете да втаса повторно за няколко часа.
Намазва се с разбитото яйце и питка Дундичка се пече в загрята фурна на 180°C до готовност.