Супа топчета със зелен фасул

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
24/11/2016
"На всички любители на богатите зеленчукови супи препоръчваме тази супа топчета със зелен фасул - ароматна и вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно лука. Каймата смесваме с ориз (1 с.л.), кимион, чубрица, черен пипер на вкус и нарязан на ситно лук (1 с.л.). Омесваме добре и правим малки топчета. Овалваме обилно в брашно.

В олио (2 с.л.) запържваме топчетата. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата прибавяме нарязан на ситно лук, зелен фасул, къри, черен пипер, червен пипер (2 к.л.) и малко вода (приблизително 1 к.ч.).

Задушаваме зеленчуците и като омекнат и останат на мазнина, ръсваме брашно (2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 л). Прибавяме краве масло (1 с.л.) и като заври чорбата, добавяме запържените топчета и измит ориз (2 с.л.).

Посоляваме на вкус и ръсваме стрит сушен джоджен на вкус и варим чорбата, докато се сварят продуктите. При необходимост доливаме топла вода. В готовата чорба, наливаме топло прясно мляко, като разбъркваме и варим още минута.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар