Пилешка супа със зеле

Пилешка супа със зеле
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добавете към любимата си пилешка супичка и малко прясно зеле - за разкош"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр. охладено
  • прясно зеле - 300 г
  • моркови - 2 бр
  • лук - 1 бр
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • краве масло - 20 - 30 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, слагаме в тенджера, заливаме с вода и кипваме на котлона. Изливаме водата и наливаме чиста топла вода. Слагаме да се вари заедно с нарязаното на ситно прясно зеле и почистени, настъргани на едро моркови. Варим, докато месото омекне.

Изваждаме свареното пилешко месо от супата, обезкостяваме, нарязваме на късчета и отново връщаме във врящата супа. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

В отделен съд - тиганче, слагаме да се запържат/задушат в олио (2-3 с.л.), краве масло (20-30 г) и малко вода нарязаният на ситно лук. Като остане на мазнина, ръсваме брашно (1 с.л.) и запържваме, като разбъркваме.

Разреждаме запръжката с бульон от супата и изливаме във врящата супа с непрекъснато разбъркване. Наливаме и прясно мляко (200 мл). Прибавяме нарязан пресен магданоз и варим пилешката супа още няколко минути.

При необходимост и за предпочитана гъстота може да долеем топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: