Постни лозови сармички с канела и стафиди

PlesnevaPlesneva
Помощник Готвач
172
351
252
2
24/11/2016
"Търпение му е майката, търпение, канела и стафиди "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 178
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е подходяща за настоящите пости. Чудесно разнообразяване на менюто.

Изчистих си ориза, измих го добре и го запържих с черен, червен пипер, сол, джоджен, канела и стафиди.

Когато стана стъклен, сложих една лъжица дом. пюре и вода, колкото да го покрие.

Оставих да поеме водата, приготвих си листа и започнах най-важния процес - свиването на сармите.

Готовите сармички наредих в тавичка, в средата сложих ориза, който ми беше останал, налях вода да ги покрие и наредих върху тях нарязан на шайби лимон.

Пекох, докато изври водата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар