Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк Зебра с маскарпоне

Чийзкейк Зебра с маскарпоне

Чийзкейк Зебра с маскарпоне
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Този чийзкейк с маскарпоне се изяжда толкова бързо, че и той трябва да влезе в червената книга на защитените видове"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г
  • масло - 100 г
  • маскарпоне - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • натурално нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер и ги прехвърлете в купа. Разтопете маслото и вряло го изсипете при бисквитите.

Омесете и разстелете сместа като блат във форма за торта.

С телена бъркалка разбъркайте маскарпонето, захарта и ванилията. Добавете яйцата, нишестето, ванилията и отново разбъркайте.

Разделете сместа на две части. В едната добавете какаото и разбъркайте. Вземете от светлата част 1 с.л. и я сложете в центъра на бисквитеният блат. Върху нея сложете 1 с.л. от кафявата смес.

Редувайте до изчерпване на продуктите. Печете в загрята фурна на 180 градуса 15 минути. Намалете фурната на 150 градуса и печете още 40 минути.

Оставете на хладно или в хладилник за една нощ и на другият ден извадете чийзкейка от формата.

Чийзкейкът Зебра с маскарпоне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: