Пита с чубрица и сирене

NEVINEVIПомощник Готвач1624983
25/11/2016
"Запретвайте ръкави, не се бавете, и вкусна ароматна пита с чубрица и сирене пригответе "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 209
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко водата и разтворете маята, захарта и една супена лъжица брашно в нея и оставете да шупне на топло за 15 мин.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него. Разбийте киселото мляко с яйцето и белтъка. Сипете яйчената смес и шупналата мая в кладенчето. Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Отделете 200 грама от тестото настрани.

Към останалата част от тестото прибавете натрошеното сирене и чубрица на вкус. Премесете тестото и върху набрашнен плот го разточете на средно тънка кора. Намажете едната половина на кората с олио, а другата нарежете на ленти, без да стигате до края (вижте снимките).

После навийте на руло, като започнете от не нарязаната страната. Подравнете краищата и сложете така оформеното руло по ръба на тава с размер около 30 см, застлани с хартия за печене и намазана с олио.

Премесете заделеното тесто и разточете на тънка кора, намажете с олио и навийте на руло. Срежете готовото руло по дължина на две части и ги усучете една в друга.

После навийте на охлюв и го сложете в средата на тавата. Оставете готовата пита да втаса на топло за около един час. Намажете с жълтък и поръсете със сусам.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар