Начин на приготвяне
Всеки блат пригответе отделно. Разбийте 3 яйца със 120 г захар. Към тях добавете 50 мл олио, 120 брашно, 1/2 бакпулвер и 2 ванилии. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете блата на 180 градуса около 15-20 минути. Извадете и оставете да се охлади.
По същия начин направете втория бял блат. Кафявия блат направете с 3 яйца, 120 г захар, 100 г брашно, 20 г какао, 1/2 бакпулвер.
В купа разбийте сметаната. Към нея добавете заквасената сметана, малините и нарязания на ситни шоколад. Разбъркайте с миксера за няколко секунди, колкото да се смесят продуктите, но да се усещат малините и шоколадът.
В друга купа пригответе кафявия крем. Разбийте сметаната. Добавете заквасената сметана и разтопения и охладен шоколад.
Сглобяване на тортата:
Поставете един бял блат на поднос. Сиропирайте го със сок от компот. Намажете го със сладкото и покрийте с белия крем. Поставете кафявия блат и го сиропирайте. Разпределете кафявия крем и покрийте с втория бял блат. Сиропирайте и намажете тортата с разбита сметана.
Разтопете шоколада с бучка масло. Оставете леко да се охлади и го изсипете в пош с тънък накрайник.
Нарисувайте контурите на Туити. С оцветена сметана и малък звездовиден накрайник запълнете детайлите. Отстрани панирайте плодовата торта с шарени пръчици и я оставете в хладилника за една нощ.
Ванилово-плодовата торта Туити е готова.