Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Ванилово-плодова торта Туити

Ванилово-плодова торта Туити

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Ванилово-плодова торта Туити
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
09/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20
"Трябват ви само две сръчни ръце, много вкусен крем и сърце на художник, за да приготвите тази уникално вкусна и ефектна торта"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 9 бр.
  • захар - 360 г
  • брашно - 340 г
  • олио - 150 мл
  • бакпулвер - 2.5 бр. (25 г)
  • ванилия - 4 бр. (по 0.2 г)
  • какао - 20 г
  • за белия крем
  • сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 150 г
  • малини - 200 г
  • бял шоколад - 100 г
  • сладко - 150 г от ягоди и банани
  • за кафявия крем
  • сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 150 г
  • черен шоколад - 100 г
  • за сиропиране
  • компот от праскови - 1 бр. (500 г)
  • за украса
  • черен шоколад
  • сметана
  • шарени пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки блат пригответе отделно. Разбийте 3 яйца със 120 г захар. Към тях добавете 50 мл олио, 120 брашно, 1/2 бакпулвер и 2 ванилии. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете блата на 180 градуса около 15-20 минути. Извадете и оставете да се охлади.

По същия начин направете втория бял блат. Кафявия блат направете с 3 яйца, 120 г захар, 100 г брашно, 20 г какао, 1/2 бакпулвер.

В купа разбийте сметаната. Към нея добавете заквасената сметана, малините и нарязания на ситни шоколад. Разбъркайте с миксера за няколко секунди, колкото да се смесят продуктите, но да се усещат малините и шоколадът.

В друга купа пригответе кафявия крем. Разбийте сметаната. Добавете заквасената сметана и разтопения и охладен шоколад.

Сглобяване на тортата:

Поставете един бял блат на поднос. Сиропирайте го със сок от компот. Намажете го със сладкото и покрийте с белия крем. Поставете кафявия блат и го сиропирайте. Разпределете кафявия крем и покрийте с втория бял блат. Сиропирайте и намажете тортата с разбита сметана.

Разтопете шоколада с бучка масло. Оставете леко да се охлади и го изсипете в пош с тънък накрайник.

Нарисувайте контурите на Туити. С оцветена сметана и малък звездовиден накрайник запълнете детайлите. Отстрани панирайте плодовата торта с шарени пръчици и я оставете в хладилника за една нощ.

Ванилово-плодовата торта Туити е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: