Начин на приготвяне
Измиваме патешките маншони с няколко води , почистваме от перата, заливаме с вода. Слагаме на котлона и като кипне водата, изливаме и наливаме чиста топла вода.
Сваряваме добре месото и запазваме бульона за готвене. В тенджерка задушаваме почистения, измит праз в патешка мазнина (3 с.л. - обираме мазнина от повърхността на бульона ) и малко бульон.
Подправяме с черен пипер, сол и червен пипер (1 ч.л.). Ръсваме брашно (2 ч.л.) и прибавяме домати (1 буркан), захар (2 ч.л.) и бульон от варенето (1 ч.ч.).
Варим ястието, като след няколко минути прибавяме, почистените от костите патешки маншони и нарязан пресен магданоз. Готвим още няколко минути до готовност.