Постни чушки с боб

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8 - 10 броя
"Перфектното ястие за Бъдни вечер, което може с чиста съвест да хапвате и по време на пости"

Необходими Продукти

  • чушки - 100 грама сушени
  • боб - 1 чаена чаша
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 5 - 6 супени лъжици
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • чубрица - 1 чаена лъжица
  • джоджен - 1 чаена лъжица
  • сол - 1 кафена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да се накиснат сушените чушки в топла вода, за да омекнат. Чушките стоят в топлата вода около 20-тина минути. Бобът се слага да се свари. Вари се до пълна готовност.

Докато бобът се вари, се нарязва лукът на ситно. Нарязаният на дребно лук се задушава. След като омекне лука се добавя червения пипер. Разбърква се хубаво. Към лука и червения пипер се добавят бобът. Подправя се с изброените подправки.

Разбърква се хубаво. Получената смес се държи на котлона за около 2 - 3 минути и се сваля. С тази смес се пълнят чушките. Напълнените с боб чушки се редят в тава, която е помазана с олио. Когато всички чушки са подредени, си поливат с малко олио. Пекат се на умерена фурна 180 градуса за около 20 - 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: