Начин на приготвяне
Първо трябва да се накиснат сушените чушки в топла вода, за да омекнат. Чушките стоят в топлата вода около 20-тина минути. Бобът се слага да се свари. Вари се до пълна готовност.
Докато бобът се вари, се нарязва лукът на ситно. Нарязаният на дребно лук се задушава. След като омекне лука се добавя червения пипер. Разбърква се хубаво. Към лука и червения пипер се добавят бобът. Подправя се с изброените подправки.
Разбърква се хубаво. Получената смес се държи на котлона за около 2 - 3 минути и се сваля. С тази смес се пълнят чушките. Напълнените с боб чушки се редят в тава, която е помазана с олио. Когато всички чушки са подредени, си поливат с малко олио. Пекат се на умерена фурна 180 градуса за около 20 - 30 минути.