Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с боб и зелев сок

Постни пълнени чушки с боб и зелев сок

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Постни пълнени чушки с боб и зелев сок
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Постни пълнени чушки с боб - любими са ни не само на Бъдни вечер, а и по всяко друго време"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 6 - 7 бр.
  • боб - 1 бр., консерва
  • лук - 2 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1 с.л., пресен
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • зелеви листа - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват и накисват в гореща вода да омекнат.

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. Запържват се в загрятото олио до омекване.

Прибавя се отцедения боб, сол и джоджен на вкус. Разбърква се и се пълнят чушките.

Нареждат се в малка тавичка, сипва се малко от водата на боба, зелевия сок и 1 с.л. олио.

Покрива се със зелевите листа, за да не прегорят чушките.

Пълнените чушки с боб се пекат се в предварително загрята фурна на около 240 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: