Пирожки със зеле

Пирожки със зеле
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Ако постите, значи сме приготвили точната закуска за вас. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • за плънката
  • зеле - 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и захарта. Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Оставете го за около 15 минути, за да се отпусне.

Нарежете зелето на тънки ивички. В тиган загрейте 3 с.л. олио и добавете зелето.

Изпържете го, докато омекне. Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте.

Свалете съда от котлона и охладете.

Разточете тестото на тънка кора и изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от плънката, прегънете на две и притиснете краищата.

Загрейте олиото и изпържете пирожките до златисто. Отцедете върху домакинска хартия и поднесете още топли.

Пирожките със зеле са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

kredit2006
kredit2006
Нужно е да добавите колко вода е необходимо.
15.04.2021 07:39