Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Сърнешко месо с маслини

Сърнешко месо с маслини

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Сърнешко месо с маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • месо от сърна - 1.5 кг
  • За марината
  • вода - 2 л
  • червено вино - 500 мл
  • оцет - 250 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер - 15 зърна
  • карамфил - 2 бр.
  • За ястието
  • олио - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 5 г
  • червено вино - 100 мл
  • маслини - 200 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 15 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате продуктите за марината като зеленчуците режете на средно големи парчета, сварявате всичко заедно за 10 минути и след като изстине поставяте месото да кисне в нея 10 часа.

След това го изплаквате, подсушавате с кърпа и запържвате или по-скоро само запечатвате в 100 мл олио от всички страни. Изваждате месото, а в мазнината слагате 2 с.л. брашно, след което и доматеното пюре. Бъркате постоянно и постепенно прибавяте и червения пипер и виното.

Когато стане гладко сосче връщате отново месото в тигана и наливате гореща вода, колкото да покрие парчето до средата. Оставяте така, докато месото поомекне и след това го обръщате и добавяте маслините (почистени от костилки), дафинов лист, черен пипер, малко лимон.

Оставяте за поне още 15 минути на умерен огън. Ако маслините са солени може и да не слагате допълнително сол. Опитайте преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: