Начин на приготвяне
Смесвате продуктите за марината като зеленчуците режете на средно големи парчета, сварявате всичко заедно за 10 минути и след като изстине поставяте месото да кисне в нея 10 часа.
След това го изплаквате, подсушавате с кърпа и запържвате или по-скоро само запечатвате в 100 мл олио от всички страни. Изваждате месото, а в мазнината слагате 2 с.л. брашно, след което и доматеното пюре. Бъркате постоянно и постепенно прибавяте и червения пипер и виното.
Когато стане гладко сосче връщате отново месото в тигана и наливате гореща вода, колкото да покрие парчето до средата. Оставяте така, докато месото поомекне и след това го обръщате и добавяте маслините (почистени от костилки), дафинов лист, черен пипер, малко лимон.
Оставяте за поне още 15 минути на умерен огън. Ако маслините са солени може и да не слагате допълнително сол. Опитайте преди да поднесете.