Пълнени питки с кайма и лук

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
28/11/2016
"Мекички пълнени питки за гладници и ценители на вкусотиите"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 279
  • Преглеждания за месеца411
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в загрята мазнина. Добавете каймата и хубаво я раздробете. След като се запържи, прибавете подправките и разбъркайте добре. Оставете плънката да изстине.

В купа сипете топлото мляко и разтворете маята със захарта. Пресейте брашното със солта. Направете кладенче и чукнете яйцата, добавете олиото и маята. Замесете меко тесто. Оставете да се отпусне за 30 минути. От него оформете еднакви топки.

С ръце разплескайте всяка топка и поставете в средата от плънката. Загърнете хубаво и оформете пак на топка. Подредете всички питки в намаслена тава. Оставете да втасат за 1час. Намажете ги с яйце разбито с малко олио. Печете на 200 градуса, около 25-30 минути или до готовност. След като се охладят ги завийте в стреч фолио, за да останат меки за по-дълго.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар