Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Крокети»Крокети от кайма, моркови и праз

Крокети от кайма, моркови и праз

Крокети от кайма, моркови и праз
Снимка: Илияна Димова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Хрупкави крокети и свежа зелева салата - ето и нашето топ предложение за вкусен обяд"

Необходими Продукти

  • кайма - 1/2 кг смес
  • праз - 1/2 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • куркума
  • джинжифил
  • яйце - 1 бр. прясно
  • хляб - 1 - 2 бр. филийка
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата ( 1/2 кг) прибавяме прясно яйце ( 1 бр), филийка хляб ( 1-2 бр., предварително напоени с пр.мляко или вода и отцедени добре ), черен пипер, кимион, чубрица, куркума, джинжифил - всички подправки в количество по вкус.

Омесваме добре каймата. Праза ( 1/2 стрък ) почистваме , измиваме и нарязваме на ситно. Морковите ( 2 бр) , белим и също нарязваме на малки парченца. В олио ( 2 с.л.), слагаме морковите.

Наливаме вода ( 2 к.ч.) и задушаваме няколко минути. Прибавяме и нарязания на ситно праз . Като омекнат морковите и праза и останат на мазнина, дръпваме от котлона, охлаждаме и прибавяме към каймата. Омесваме хубаво и оформяме крокети.

Овалваме в брашно. Изпържваме в умерено нагрято олио. Сервираме със салата от прясно зеле със зелен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: