Начин на приготвяне
Към каймата ( 1/2 кг) прибавяме прясно яйце ( 1 бр), филийка хляб ( 1-2 бр., предварително напоени с пр.мляко или вода и отцедени добре ), черен пипер, кимион, чубрица, куркума, джинжифил - всички подправки в количество по вкус.
Омесваме добре каймата. Праза ( 1/2 стрък ) почистваме , измиваме и нарязваме на ситно. Морковите ( 2 бр) , белим и също нарязваме на малки парченца. В олио ( 2 с.л.), слагаме морковите.
Наливаме вода ( 2 к.ч.) и задушаваме няколко минути. Прибавяме и нарязания на ситно праз . Като омекнат морковите и праза и останат на мазнина, дръпваме от котлона, охлаждаме и прибавяме към каймата. Омесваме хубаво и оформяме крокети.
Овалваме в брашно. Изпържваме в умерено нагрято олио. Сервираме със салата от прясно зеле със зелен магданоз.