Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена таранка

Пържена таранка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържена таранка
Снимка: Анонимен
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Запалените риболовци ще ви кажат, че това е най-вкусният начин за приготвяне на хрупкава таранка"

Необходими Продукти

  • риба - около 1, 5 кг дребна таранка
  • сол
  • брашно - за овалване
  • лимони - сокът от 3 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете дребна таранка, като я почистите от глави, вътрешности, люспи.

По желание може да оставите цели, като почистите само вътрешностите и запазите опашките и главите.

По едрите рибки се режат на две. Посолете ги добре и хубаво ги оваляйте в брашно.

Оставете така да престоят 30 минути.

Загрейте мазнина за пържене и изпържете равномерно таранката.

Поднесете порция пържена риба, залята обилно с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Карина Жекова
Карина Жекова
В близост до нас има река, в която таранката става по-голяма и от педя! Много е вкусна, когато е по- препържена.
04.04.2017 16:37
2