Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в хладка вода. Добавете 1 с.л.брашно, покрийте и изчакайте да шупне.
Разбъркайте киселото мляко с олиото, яйцата и солта. Направете кладенче в брашното и изсипете сместа и шупналата мая.
Започнете да месите, като постепенно поемате от брашното. Омесете меко и нелепнещо тесто.
Покрийте готовото тесто и го оставите да удвои обема си. В купичка разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене.
Разтопете маслото и с него намазнете ръцете си.
Върху набрашнен плод сложете тестото и с ръце го разстелете на правоъгълник. Поръсете го със сиренето и навийте на руло.
Нарежете рулото на равни части и ги поставете в тава застлана с хартия. Покрийте и изчакайте да втаса.
Втасалата питка намажете с жълтъка, размит в прясното мляко. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Селската питка със сирене и кисело мляко е много вкусна.