Сладкиш Шоколадови руини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладкиш Шоколадови руини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Когато имаш сърце на художник и ръце на кулинар - твориш сладкиши хем вкусни, хем красиви"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 180 г
  • сметана - 200 г заквасена
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • сметана - 700 г заквасена
  • пудра захар - 70 г
  • за украса
  • орехи - 1 - 2 с.л, смлени
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете сметаната и брашното с бакпулвера. Изсипете 1/2 от сместа в тава, застлана с хартия. В другата половина добавете какаото и разбъркайте.

Изсипете върху бялата смес и с помощта на шишче леко разбъркайте. Печете на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади. Нарежете на кубчета (3-4см).

В купа смесете сметаната с пудрата захар.

Топвате парче в крема и го поставяте в подноса. Топвате друго и го поставяте до него. Така правите първия ред.

След това продължавате втори ред и така докато свършат продуктите и сте оформили купчинка.

Поръсете с орехите и залейте с разтопения шоколад.

Оставете шоколадовия сладкиш в хладилника за няколко часа.

Сладкишът Шоколадови руини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: