Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, нишестето и част от прясното мляко. Останалото мляко сложете на котлона да заври.
С непрекъснато бъркане изсипете яйчната смес във врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Свалете от котлона и оставете малко да се охлади.
Прибавете маслото и хубаво разбъркайте. Оставете напълно да изстине, като го разбърквате от време на време. Подредете три блата - бял, кафяв, бял един върху друг.
С помощта на ринг изрежете от двете страни на блатовете - 2 еднакви елипси - това са ушите на зайчето. Останалата част ще служи за панделката.
В подходящ поднос поставете един цял бял блат. Сиропирайте със сок и намажете с крем.
Поръсете с нарязани ягоди и покрийте с кафяв блат. Сиропирайте, намажете с крем и покрийте с бял блат. По същия начин подредете и останалите части от тортата.
След това я сглобете - поставете изрязаните части за уши, а другата част я поставете за панделка.
Измажете цялата торта с разбита сметана, поръсете с кокосови стърготини и украсете сметановата торта по ваш избор и фантазия.
Пандишпановата торта Зайче е готова.