Питки с розмарин и кашкавал

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435727
30/11/2016
"На бързайте да събуждате децата, ароматът на тези питки с розмарин и кашкавал ще се погрижи вместо вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с щипка сол. Отделяме в купичка две супени лъжици, които ще използваме за намазване на питките преди печене. Към разбитите яйца прибавяме кисело мляко, смесено с бакпулвер. Прибавяме и настърган кашкавал и краве масло разтопено.

Разбъркваме добре и прибавяме брашно бяло, колкото е необходимо за меко еластично тесто. Оставяме завито с полиетиленово фолио на стайна температура за 15 минути. От тестото правим малки питки, които слагаме върху хартия за печене, намазана с олио в тава.

Намазваме отгоре с отделеното яйце, разбито с прясно мляко. Поръсваме с розмарин на вкус и печем в нагрята на 170 градуса фурна до приятно златисто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар