Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с розмарин и вино

Свински пържоли с розмарин и вино

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Свински пържоли с розмарин и вино
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Съвършен вкус, неустоим аромат - пържоли за изтънчени ценители"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 бр. с кост
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • розмарин - 1 - 2 стръка /пресен/
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и леко начукайте пържолите. Овкусете ги със солта, черния пипер и чубрицата.

Лука нарежете на едро, а чесъна на ситно. В дълбок тиган загрейте зехтина и задушете за кратко /30 сек./ лука, чесъна и розмарина.

След това прибавете пържолите и запържете до златисто.

Налейте на виното и задушете, докато течността се изпари. Сервирайте с варен ориз с зеленчуци или друга гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка: