Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с домашна пастърма

Фарфале с домашна пастърма

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Фарфале с домашна пастърма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Спечелихте ни още на пастърма, но няма да пропуснем и фарфалето - разбира се с чаша отлично, домашно, червено вино"

Необходими Продукти

  • фарфале - 250 г
  • сметана - 100 мл
  • топено сирене - 1 бр. тригъгълниче
  • масло - 10 г
  • маслини - 10 бр.
  • пастърма - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фарфалето сварявате по описания на пакета начин. Пастърмата и маслините режете на малки парчета и леко загрявате на тиган с масло за по-малко от минута.

Добавяте сметаната, топеното сирене и подправки на вкус. Бъркате докато сосчето стане приятно гъсто и добавяте фарфалето.

Пастърмата правим като овалваме парче месо в морска сол за 24 часа, след което за 15 минути изкисваме в няколко води.

Овалваме в подправки и сушим за 10 дни на прохладно и проветриво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: