Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнена скумрия с ориз

Пълнена скумрия с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пълнена скумрия с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Едно ястие, което на всяка цена трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • ориз - 2 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1/2 к.ч., от консерва
  • вода - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • девесил - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата, посоляваме я и оставяме на почине за 30 минути.

Наситняваме лука, магданоза, девесила и доматите.

Сгорещяваме олио и в него запържваме лука, прибавяме ориза, доматите и подправките на вкус. Готвим за кратко и леко охлаждаме сместа.

Пълним скумриите с получената плънка и ги зашиваме или защипваме с клечки за зъби.

Поставяме рибата в намаслена тава, доливаме млякото и водата, покриваме с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: