Торта Милка

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Торта Милка
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
03/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12
"На много неща можем да устоим, но на толкова вкусна и сочна торта даже няма да се опитваме"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 400 г
  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 1 к.л.
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени за отгоре
  • шоколад - настърган или кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата за блата се разбиват със захарта, докато побелеят. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към яйчената смес. Бърка се с дървена лъжица.

Ароматизира се с ванилията. Сместа се разделя в три бурканчета. Пекат се отделни блатове. На едната смес може да добавите 1 к.л. какао да се оцвети. След това приготвяте крема.

Прясното мляко се слага със захарта на котлона да заври, после разбивате трите яйца с брашното, намалявате котлона и бавно сипвате сместа към млякото като непрекъснато разбърквате.

Оставяте крема малко да поизстине и заливате блатовете. По средата може да поставяте кръгчета от банани. Най-отгоре се слагат смлените орехи и настъргания шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: