Ориз с джоланчета и кладница

05/12/2016
"Тези крехки и ароматни джоланчета сами ли ще си ги ядете или ще ги споделите с някого?"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо824
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • кладница - 300 г гъби
  • свински джоланчета - 500 г обезкостени
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава средно голяма
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в олиото, докато омекне.

Прибавете обезкостените джоланчета и нарязаните гъби на подходящи парчета. Разбъркайте и гответе, докато продуктите променят цвета си.

Измийте ориза, докато падне нишестето. Отцедете го от водата и го добавете към останалите продукти.

Разбъркайте и гответе 1-2 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Изсипете сместа в подходяща тава за печене. Налейте топла вода, докато покриете ориза.

Запечете ястието до извиране на водата. Оризът и джоланчетата трябва да са омекнали.

Готовото ястие поръсете със свеж магданоз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар